Noua persoane au fost ranite, dintre care una grav, dupa ce un barbat a intrat deliberat cu masina intr-o multime care sarbatorea trecerea in Noul An pe o strada din Tokyo, au anuntat marti politia si media locale, relateaza AFP.

Un japonez de 21 de ani, Kazuhiro Kusakabe, a pornit masina cu "intentia de a ucide" pe strada Takeshita, in cartierul Harajuku, la ora locala 00.10, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al politiei.

Potrivit televiziunii NHK, Kusakabe a declarat politiei ca a actionat "ca represalii la pedeapsa cu moartea" fara a furniza mai multe detalii.

Un student a fost grav ranit si a fost transportat la un spital unde a fost operat, a declarat purtatorul de cuvant al politiei pentru AFP.

Kusakabe a fost arestat pentru tentativa de crima, a anuntat politia.

Potrivit media nipone, Kusakabe a lovit in total noua persoane pe strada Takeshita, care era in acel moment inchisa pentru automobile, fiind plina de oameni adunati pentru a sarbatori venirea Noului An, scrie Agerpres.

Pe strada Takeshita se afla numeroase magazine, fiind considerata un centru al tineretului si al modei in Japonia. Ea atrage zilnic zeci de mii de turisti internationali, potrivit AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.