Doua pasari care au suferit o supradoza de medicamente dupa ce au ingurgitat pastile aruncate intr-un parc din Huntington Beach se afla in prezent intr-un centru de recuperare dedicat animalelor salbatice din California, au anuntat autoritatile locale, citate marti de DPA.

Potrivit autoritatilor californiene, un barbat a descoperit saptamana trecuta sute de pastile aruncate pe iarba din Parcul Carr din Huntington Beach. Dupa ce a vazut o gasca salbatica in suferinta, el a telefonat la Biroul insarcinat cu protectia animalelor, informeaza Agerpres.

O gasca canadiana si un pescarus de Delaware au sfarsit prin a fi capturati si tratati la Wetlands & Wildlife Care Center. Pescarusul a fost adus in acel centru pe 17 decembrie, iar gasca canadiana in ziua urmatoare.

"Amandoi prezentau simptomele unei supradoze cu medicamente", a declarat Lisa Peronne, managerul acestui centru de recuperare a animalelor salbatice. Printre simptomele remarcate se aflau pierderea controlului muscular si spasme ale capului de natura neurologica, a precizat aceeasi specialista americana.

Tratamentul a constat in administrarea de lichide pe cale intravenoasa, pentru ca medicamentele in exces sa fie eliminate mai repede din organismele pasarilor.

"Nu suntem inca siguri in ceea ce priveste motivul pentru care medicamentele au fost aruncate in acea zona. Ambele pasari se simt acum mult mai bine", a adaugat Lisa Peronne.

Gasca canadiana urmeaza sa fie eliberata in natura miercuri. Pescarusul de Delaware, care a reinceput recent sa zboare, va fi supus unei reevaluari medicale in cursul acestei zile.

Potrivit cotidianului Orange County Register, pastilele abandonate pe peluza acelui parc reprezentau un amestec de sedative si alte produse farmaceutice. Politia a precizat pentru aceeasi publicatie ca incidentul face obiectul unei anchete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.