Bilantul in urma unui tsunami care a lovit Indonezia dupa o eruptie vulcanica a crescut la 281 de morti si peste 1.000 de raniti, a anuntat luni Agentia nationala de gestionare a catastrofelor, citata de dpa si AFP.

UPDATE 15:48 - Cel putin 373 de persoane si-au pierdut viata, iar 1.459 au fost ranite in urma tsunami-ului care a lovit insulele indoneziene Java si Sumatra, anunta autoritatile, intr-un nou bilant dat publicitatii luni.

"Numarul victimelor va continua sa creasca, la fel si pagubele", a declarat purtatorul de cuvant al agentiei, Sutopo Purwo Nugroho, precizand ca 57 de persoane sunt date disparute. Precedentul bilant indica 222 de morti, scrie Agerpres.

Sute de cladiri au fost distruse de tsunami, care a lovit coastele meridionale din Sumatra si extremitatea occidentala a insulei Java sambata in jurul orei locale 21.30 (14.30 GMT). Valul s-a starnit dupa eruptia unui vulcan cunoscut sub numele de "copil" al legendarului Krakatoa, Anak Krakatoa.

Potrivit autoritatilor, tsunamiul probabil a fost declansat de o maree inalta din cauza fenomenului de Luna Noua, conjugata cu o alunecare de teren submarina provocata de eruptia lui Anak Krakatoa, mica insula vulcanica din stramtoarea Sunda care separa Java si Sumatra.

Echipe dotate cu excavatoare si alte echipamente grele incercau luni sa degajeze daramaturile in cautarea supravietuitorilor.

Expertii au avertizat impotriva riscului producerii unor noi valuri ucigase din cauza activitatii vulcanice, in timp ce autoritatile considera ca bilantul s-ar putea inrautati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.