Partidul National Liberal va sustine un amendament la Legea bugetului prin care statul sa fie obligat sa aloce 5% din PIB pentru Educatie si Cercetare, a scris duminica, pe Facebook, prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan.
"O teapa a PSD - ALDE nu vine niciodata singura. Dupa ce au fost introduse noi taxe care vor face investitorii sa plece si sa ajungem la un blocaj economic, OUG Vilcov - Dragnea - Dancila condamna si educatia la subfinantare. In perioada 2019 - 2021 nu se vor aloca cei 6% din PIB promisi in toate campaniile electorale, garantati prin toate protocoalele semnate de guvern cu sindicatele si bine fixati in Legea Educatiei Nationale la articolul 8. Toate promisiunile se amana!", a precizat aceasta.

Liderul liberal subliniaza ca educatia copiilor nu poate fi amanata la nesfarsit. "Scolile nu pot ramane cu dotarile de acum 40 - 50 de ani. Profesorii trebuie pregatiti la nivelul secolului XXI si motivati sa devina adevarate modele pentru elevi. O educatie subfinantata inseamna un viitor furat copiilor nostri! Sa tai bani de la educatie este un atentat la siguranta Romaniei", a completat Raluca Turcan, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.