O fetita in varsta de 7 ani din Guatemala, care traversa ilegal granita dintre SUA si Mexic, impreuna cu tatal ei, a murit la cateva ore dupa ce a fost luata in custodia autoritatilor americane.

Ea a ajuns in America saptamana trecuta, alaturi de un val de migranti, si a murit din cauza deshidratarii si socului, relateaza The Washington Post, citat de Digi24.

Fetita ar fi avut convulsii la scurt timp dupa ce a fost retinuta si a fost transportata la un spital de copii din El Paso. Potrivit oficialilor de la granita, nu mancase nimic si nu bause apa de mai multe zile, iar in mai putin de 24 de ore de la internare, ea a suferit un stop cardiac.

Presedintele american Donald Trump a decis ca toate caravanele cu migranti sa fie tinute la granita, pana cand curtile de justitie vor decide cu privire la fiecare caz, proces care ar putea dura si ani de zile. Unii dintre migranti au promit adapost temporar in Tijuana si Mexicali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.