O explozie a artificiilor in cursul unei procesiuni religioase a facut marti cel putin opt morti si peste 50 de raniti la intrarea intr-o biserica, la 145 de kilometri de Ciudad de Mexico, potrivit autoritatilor locale, transmite AFP.

Explozia s-a produs in zorii zilei in fata bisericii din Tequisquiapan, in statul Queretaro (centru), unde locuitorii organizasera o procesiune.

"Ceva a functionat prost si a explodat", a declarat presei responsabilul serviciilor de urgenta din acest stat, precizand ca doi copii in varsta de 11 si 12 ani si-au pierdut viata, scrie Agerpres.

O inregistrare video care circula pe retelele sociale arata mai multi pelerini care se indreapta pe muzica spre intrarea in biserica si la un moment dat o explozie enorma provoaca panica si strigatele multimii.

Accidentele legate de industria pirotehnica sunt frecvente in Mexic unde artificiile sunt utilizate traditionale pentru a marca sarbatorile religioase.

Cel putin 24 de persoane si-au pierdut viata in iulie la Tultepec, in vecinatatea capitalei mexicane, unde se afla un mare targ de artificii. Acelasi targ a fost scena unei tragice explozii in decembrie 2016, cu cateva zile inainte de Craciun, care a facut 42 de morti si 70 de raniti.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.