Fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, marti, ca, personal, considera ca ar trebui aprobata o ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea.

"Nu s-a discutat (la Comitetul Executiv National al PSD - n.r) despre ordonanta privind amnistie si gratiere. Ieri s-a discutat despre cu totul altceva, despre articolele declarate constitutionale la Codul de procedura penala si Codul penal de catre CCR si ideea este ca, din moment ce procedura este corecta, aceste articole au trecut de Parlament si de CCR, Guvernul isi poate asuma prin ordonanta de urgenta doar aceste articole. Cele care au fost declarate neconstitutionale se intorc la votul comisiei si al celor doua Camere", a afirmat Vasilescu, adaugand ca se poate da ordonanta de urgenta pentru ca s-a indeplinit procedura.

Chestionata daca ar trebui data o ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea, raspunsul Olgutei Vasilescu a fost unul pozitiv.

"Din punctul meu de vedere, categoric da", a spus fostul ministru al Muncii, potrivit dcnews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.