Mai multi jurnalisti au fost maltratati, chiar raniti, in timpul protestelor ''vestelor galbene'' sambata la Paris, multi dintre ei fiind tinta unor dispozitive de tip ''flash-ball'', potrivit informatiilor difuzate de media lor sau de retelele sociale, relateaza AFP.

Doi fotoreporteri de la cotidianul Le Parisien au fost atinsi de tiruri ale lansatoarelor ''flash-ball'' pe Champs-Elysees, unul la gat, celalalt la genunchi, a relatat ziarul, potrivit Agerpres.

Un jurnalist al agentiei de presa audio A2PRL a relatat, aducand drept dovada o fotografie cu hematomul cu care s-a ales, ca un politist a tras in directia lui cu acelasi tip de lansator, in timp ce el avea la vedere legitimatia sa de presa.

Alti reporteri au afirmat la randul lor ca au fost atacati de persoane turbulente sau de manifestanti sambata in cursul mobilizarii ''vestelor galbene'', care s-a soldat cu confruntari violente in mai multe locuri ale capitalei franceze.

Mai multi jurnalisti s-au plans de asemenea ca echipamentele lor de protectie au fost confiscate de catre fortele de ordine, expunandu-i astfel unor riscuri de ordin fizic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.