Portugalia a fost realeasa 'Cea mai buna destinatie turistica din lume' pentru al doilea an consecutiv la gala World Travel Awards, desfasurata sambata seara la Lisabona, relateaza EFE.

Anul trecut, Portugalia a obtinut cifre record in acest sector cu 24,1 milioane de turisti, iar anul acesta se indreapta spre "o crestere de 12 %", a declarat responsabila Turismului, Ana Mendes Godinho.

In 2017, volumul de facturare in sectorul turistic, care presupune 10% din PIB-ul Portugaliei, a fost de 15 miliarde de euro, iar intre ianuarie si octombrie veniturile din turism au crescut cu 1,5 miliarde de euro.

"Este un premiu pentru toti cei care lucreaza in sectorul turistic", a declarat Mendes Godinho, asigurand ca aceasta cifra record de 24,1 milioane de turisti din 2017 va fi depasita in 2018.

La premiul 'Cea mai buna destinatie turistica din lume' aspirau, printre altele tari, Africa de Sud, Brazilia, SUA, Grecia, India, sau Spania.

Diversificarea este, potrivit titularei turismului, una din cheile de succes ale Portugaliei, mai ales datorita extinderii rutelor aeriene care leaga statul portughez de mai multe tari.

S-a extins astfel piata pentru tari ca Japonia, Canada, Brazilia, sau China.

Turismul religios este o alta miza a Portugaliei pentru a continua cresterea acestui sector.

A fost astfel creata o platforma pentru promovarea pelerinajelor la Fatima, care in 2017 a atins cifra de 9,5 milioane de vizitatori, drumetiile prin Camino de Santiago, sau zonele de mare influenta iudaica.

In 2018, turismul a cunoscut un avant in toate regiunile Portugaliei, in orase ca Oporto, Lisabona, in regiunea Centro, Alentejo, sau Algarve, alaturi de destinatiile insulare, potrivit titularei Ana Mendes Godinho.

Sursa: Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.