Petro Porosenko, presedintele Ucrainei, a solicitat statelor membre ale Aliantei Nord-Atlantice sa trimita nave in Marea Azov, acolo unde Rusia tine sechestrate trei ambarcatiuni militare ucrainene care au vrut sa treaca din Marea Neagra.

UPDATE 14:37 - Cancelarul german Angela Merkel a indemnat joi Kievul la retinere, dupa ce presedintele ucrainean Petro Porosenko a cerut ca Kievul sa fie sustinut cu nave NATO la Marea Azov, in urma incidentului armat de duminica in largul Crimeei, relateaza AFP.

"Germania este unul dintre cei mai apropiati aliati ai nostri si speram ca statele NATO sunt pregatite sa trimita nave in Marea Azov pentru a sustine Ucraina si a oferi securitate", a declarat liderul de la Kiev intr-un interviu publicat joi de cotidianul german Bild, potrivit Mediafax.

NATO, din care Ucraina nu face parte, in este partener al organizatiei, a indemnat Rusia sa repatrieze navele si echipajele celor trei nave ucrainene.

Porosenko a mai afirmat ca "singura limba pe care (Putin) o intelege este solidaritatea lumii occidentale" si a solicitat introducerea de noi sanctiuni impotriva Moscovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.