Parohia din Bethel, o mica biserica evanghelica din Haga, oficiaza un serviciu religios neintrerupt timp de 24 de ore pentru a evita arestarea familiei Tamrazyan, refugiata din Armenia, si pe care statul olandez doreste sa o repatrieze, relateaza online ziarul spaniol ABC.

Potrivit legislatiei olandeze, politia si armata nu pot patrunde intr-un lacas de cult unde se oficiaza o slujba religioasa. Este ceea ce au avut in vedere credinciosii parohiei din Bethel, unde pastorul a organizat oficierea unei slujbe non-stop, 24 de ore din 24, pentru a evita deportarea familiei Tamrazyan.

Pastori din intreaga tara vin sa oficieze pe rand slujba, iar credinciosii sunt prezenti in numar tot mai mare, potrivit lui Annabelle Timsit, reporter la Quartz!, in timp ce membrii familiei sunt gazduiti in acest lacas.

Sasun Tamrazyan, tata de familie si opozant politic din Armenia, a primit amenintari cu moartea in tara sa natala, dar a decis sa ceara azil politic in Olanda, unde rezida deja de noua ani.

Dupa mai multi ani de proceduri, azilul le-a fost acordat de un judecator, insa ulterior a fost revocat de guvern in urma recentelor reforme ale politicii de imigratie olandeze. Dupa ce a facut apel fara succes la un mecanism legal prin care familiile cu copii care au trait peste cinci ani in tara primesc permis de sedere in Olanda, familia Tamrazyan au primit ordin de deportare.

Ei au recurs atunci la propria parohie care i-a indrumat spre biserica din Bethel si care s-a oferit sa-i gazduiasca.

Theo Hettema, membru in Consiliul General al Preotilor Protestanti, a recunoscut ca au avut loc deliberari anevoioase inainte de a lua o decizie, deoarece biserica a fost pusa intr-o pozitie dificila.

Insa, dupa ce responsabilii au stabilit ca oferirea unui adapost este prioritar, intreaga biserica evanghelica olandeza a decis sa colaboreze la oficierea acestor slujbe non-stop, pentru a impiedica repatrierea membrilor familiei Tamrazyan.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.