O adolescenta in varsta de 17 ani a fost scoasa la licitatie, pe Facebook, de catre propria familie, informeaza CNN.

Licitatia care a fost organizata pe reteaua de socializare presupunea ca cel care platea cel mai mult sa primeasca fata in schimb.

In urma scandalului izbucnit, a aparut si reactia reprezentantilor Facebook, compania sustinand ca licitatia a fost interzisa de indata ce s-a aflat de organizarea acesteia, insa, din pacate, fata fusese deja vanduta, iar nunta avusese loc.

"Orice forma de trafic de persoane, fie ca este vorba despre postari, pagini sau ad-uri nu sunt permise pe Facebook. Am sters aceasta postare si am dezactivat permanent profilul persoanei care a postat aceasta licitatie pe Facebook", au spus reprezentantii Facebook.

Cinci barbati ar fi licitat pentru fata, unii dintre acestia fiind chiar oficiali in guvernul Sudanului, anunta organizatia pentru drepturile copilului Plan International.

In schimbul fetei, tatal ar fi primit 500 de vaci, trei masini si 10.000 de dolari.

Acest caz a alarmat activistii pentru drepturile copilului, sustinandu-se ca s-ar putea porni un trend in care si alte familii ar putea folosi retelele de socializare pentru a-si vinde propriii copii, scrie digi24.ro.

"Faptul ca o fata a fost vanduta spre casatorie pe cea mai mare retea de socializare din lume ma depaseste, nu inteleg cum se poate intampla. Acest uz barbar al tehnologiei aminteste de pietele de sclavi", a precizat presedintele organizatiei Plan International din Sudanul de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.