Un diplomat ungar a fost concediat dupa ce intr-un tabloid austriac a aparut o fotografie cu automobilul sau personal, un bolid de lux cu numere de inmatriculare diplomatice ilegale, relateaza marti dpa.

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto l-a demis pe diplomatul in cauza, scrie Agerpres.

Automobilul Aston Martin Vanquish in valoare de 250.000 de euro a fost remarcat de un cititor al tabloidului Oesterreich, iar fotografia a fost postata de ziar sub titlul: "Acesti diplomati aroganti se plimba cu masini de lux prin Viena".

Ministerul ungar de Externe a mentionat ca masina nu-i apartine, desi numerele de inmatriculare fac trimitere la ambasada ungara. Potrivit ministerului, "vehiculul a fost cumparat de fostul ambasador la Viena din resursele sale proprii, pentru uzul personal".

Conform portalului de stiri magyarhang.org, masina ii apartine diplomatului de la Viena, insa de fapt era folosita de un om de afaceri austriac pentru a evita plata unor taxe de la care diplomatii sunt scutiti.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.