Un atac cu arma alba a avut loc marti dimineata in fata comisariatului central din Bruxelles, au anuntat autoritatile belgiene, indicand ca agresorul a fost neutralizat, iar un politist ranit a fost spitalizat, in ceea ce pare a fi un atac islamist, dar politia insista totusi ca motivul este inca neclar, potrivit publicatiei Le Soir.be si agentiei de presa Reuters.

Serviciile antiteroriste belgiene incercau sa stabileasca in aceasta dimineata daca individul care a atacat doi politisti, in jurul orei locale 05:30, in fata comisariatului din strada Marché-au-Charbon (Bruxelles), este cunoscut ca un tip radicalizat.

Ministrul justitiei, Koen Geens, a declarat la Radio 1 ca verificarea bazelor de date gestionate de Oficiul pentru Analiza Amenintarii (OCAM) nu a produs niciun rezultat.

Acest atac cu cutitul este tratat cu toate acestea drept un posibil act terorist din cauza tintei agresorului. Unii martori sustin ca l-au auzit pe individul inarmat cu un cutit strigand 'Allah akbar' atunci cand s-a aruncat asupra a doi agenti de politie in fata comisariatului central de politie. Unul dintre cei doi ofiteri a fost usor ranit la gat, scrie Agerpres.

Colegul sau a deschis focul asupra atacatorului, nimerindu-l in zona pieptului. Atat politistul ranit, cat si agresorul, a caror viata nu este in pericol, au fost spitalizati.

Suspectul ar fi cunoscut serviciilor de politie pentru implicarea sa in cazuri de trafic de arme, conform Le Soir.be.

Politia din Bruxelles le-a cerut agentilor sa fie cat se poate de vigilenti. Acest atac, calificat drept 'las' de catre ministrul de interne belgian Jan Jambon, s-a produs in timp ce presedintele francez Emmanuel Macron se afla intr-o vizita oficiala in Belgia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.