O femeie in varsta de 52 de ani a murit luni dimineata la Hong Kong dupa ce i s-a injectat o doza prea mare de botox la o clinica de frumusete, fiind vorba de al treilea deces de acest timp in mai putin de o luna in China, potrivit ziarului local South China Morning Post citat de EFE.

Potrivit ziarului, personalul clinicii a informat ca duminica in jurul orei 5 dupa-amiaza femeia, numita Cheung, a lesinat dupa ce a facut un tratament cu botox. Dupa ce a fost dusa la spitalul Queen Elizabeth, personalul medical i-a consemnat decesul la 09:42 ora locala.

Potrivit surselor din politie citate de ziar, femeia primise nu mai putin de zece injectii de botox la centrul de estetica, insa deocamdata nu a fost pronuntata oficial cauza decesului. O ancheta este in curs si deocamdata nu s-a operat nicio arestare.

Toxina botulinica, mai cunoscuta ca botox, este o neurotoxina utilizata ca tratament in unele boli neurologice dar si ca produs cosmetic pentru a elimina ridurile, scrie Agerpres.

Totusi, o doza prea mare poate provoca paralizie musculara progresiva, dificultati respiratorii si chiar moartea.

La 1 noiembrie, o femeie de 41 de ani s-a imbolnavit in China dupa ce s-a supus unui tratament cu botox, care i-a determinat o stare de slabiciune, durere de gat si dificultati la inghitire. In ziua urmatoarea o tanara de 24 de ani a fost internata la spitalul Queen Elizabeth, dupa ce a primit o injectie cu aceasta neurotoxina, care i-a provocat stare de greata si respiratie sacadata, potrivit South China Morning Post.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.