Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a fost ucis prin 'strangulare' in consulatul tarii sale la Istanbul, iar cadavrul a fost 'dezmembrat', a declarat miercuri procurorul Istanbului, Irfan Fidan, subliniind caracterul 'premeditat' al acestei crime, relateaza AFP si dpa.

Potrivit lui Irfan Fidan, jurnalistul disident a fost ucis imediat ce a intrat in consulat, iar cadavrul a fost facut disparut.

Declaratia sa vine in contextul in care procurorul general al Arabiei Saudite, Saud al-Mojeb, care se afla la Istanbul de luni ca parte a investigatiei, a parasit Turcia, scrie Agerpres.

Fidan a afirmat de asemenea intr-un comunicat ca vizita la Istanbul a procurorului general saudit "nu a dat niciun rezultat concret". Cei doi procurori s-au intalnit de doua ori in aceste zile.

"Discutiile nu au reusit sa aduca un rezultat concret, in ciuda eforturilor noastre bine intentionate de a afla adevarul", a spus Fidan, conform agentiei nationale de presa Anadolu.

Khashoggi, colaborator al cotidianului The Washington Post si un critic la adresa printului mostenitor saudit Mohammed ben Salman, a fost ucis pe 2 octombrie dupa ce a intrat in consulatul Arabiei Saudite la Istanbul pentru documente necesare pentru a se casatori cu logodnica sa din Turcia. Cadavrul lui nu a fost inca gasit.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.