Potrivit papei Francisc corpul uman "nu este un obiect al placerii", ci "salasul asa-numitei iubiri autentice, unde nu are ce cauta propria dorinta", relateaza miercuri EFE.

In cadrul Audientei generale de miercuri desfasurata in Piata Sf. Petru papa a invitat credinciosii sa reflecteze asupra unor teme precum fidelitatea si casatoria.

In opinia Sfantului Parinte, daca vom reflecta asupra fidelitatii si generozitatii vom privi cu mai multa incredere casatoria si atunci vom intelege mai bine sensul deplin al sexualitatii.

Subiectul audientei de miercuri a fost cea de-a sasea porunca care adreseaza catolicilor indemnul de a nu comite adulter.

"Cel care comite adulter, pacatul placerii, este cel care nu a atins acea maturitate, care nu si-a putut depasi propriul ego si cauta doar propria satisfactie, fara sa tina seama de celalalt si de placerea de a darui", a spus papa, potrivit Agerpres.

A primi pentru a darui este utilizarea corecta a dorintei.

Papa Francisc a subliniat ca "toate vocatiile Bisericii, inclusiv preotia si incredintarea virginitatii, trebuie sa fie marcate de aceasta relatie nuptiala, a Sfantului Duh care invita la iubirea fara rezerve cu mireasa lui Hristos".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.