Doi pinguini de sex masculin de la Sea Life Aquarium din Sydney, Australia, care si-au construit impreuna un cuib, ingrijesc un ou primit de la angajatii acvariului care au banuit ca intre cei doi exista mai mult decat o relatie de prietenie, relateaza luni Reuters.

Legatura dintre cei doi pinguini, Magic si Sphen, s-a inchegat inaintea sezonului de imperechere din 2018. La scurt timp, cei doi au inceput sa adune pietricele inghetate pentru amenajarea unui cuib, noteaza postul australian ABC.

Personalul de la acvariul Sea Life le-a oferit ulterior un ou artificial, iar dupa ce perechea de pinguini Gentoo a dovedit ca este capabila sa il ingrijeasca a primit un ou real.

''Au stiut imediat ce este acela si au inceput sa-l cloceasca'', a declarat pentru ABC Tish Hannan, supraveghetoare in cadrul departamentului pentru pinguini de la acvariul din Sydney.

Pinguinii Gentoo isi impart in mod echitabil responsabilitatile, atat cele parintesti cat si de hranire, astfel ca stilul lor de ingrijire a oului nu este cu mult diferit de cel al unui cuplu heterosexual, a precizat Hannan, potrivit Agerpres.

Exemplul celor doi nu este unic in gradinile zoologice din lume.

O carte pentru copii, ''And Tango Makes Three'', bazata pe o intamplare reala petrecuta la Central Park Zoo din New York unde doi pinguini de sex masculin au clocit impreuna un ou si au ingrijit puiul, a fost aclamata de unele voci pentru faptul ca prezenta structurile familiale netraditionale. Insa, s-a numarat printre unele carti retrase in acest an de pe rafturile bibliotecilor publice din Hong Kong in urma presiunii grupurilor contra persoanelor homosexuale, potrivit South China Morning Post.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.