Tanarul bulgar arestat dupa moartea ziaristei, Severin Krasimirov, locuia la o matusa intr-unul din aceste cartiere unde multi localnici se prezinta drept musulmani de origine turca.

Intr-o intalnire vineri cu presa, premierul Borisov (GERB, conservator) a facut apel la evitarea oricaror actiuni susceptibile sa duca la escaladarea tensiunilor etnice, adaugand ca nu se teme de astfel de tensiuni si ca atat romii, cat si bulgarii comit infractiuni.

La randul ei, lidera Partidului Socialist Bulgar (de opozitie), Kornelia Ninova, i-a indemnat pe politicieni si media sa faca tot posibilul pentru a impiedica cresterea tensiunilor etnice la Ruse, scrie Agerpres.

Intrebata daca Bulgaria ar trebui sa primeasca scuze de la politicienii europeni pentru reactia lor initiala la crima, Ninova a subliniat ca trebuie sa se analizeze de ce s-a produs aceasta reactie. "Raspunsul este - neincredere. Bulgarii nu au incredere in institutii, iar politicienii straini nu au probabil incredere in capacitatea institutiilor de a face fata problemelor", a spus ea, mentionand ca reactiile strainilor au aratat cum este perceputa Bulgaria peste hotare si ca trebuie facute eforturi pentru a schimba aceasta atitudine.