Presedintele statului Filipine, Rodrigo Duterte, a declarat vineri ca ar putea suferi de cancer dupa ce a dezvaluit ca a mers recent la spital pentru cateva teste medicale, relateaza dpa.

Vizita de la spital de miercuri a fost una pentru teste medicale, dar l-a facut pe liderul filipinez sa anuleze o reuniune a cabinetului.

El a declarat ca a efectuat o endoscopie si o colonoscopie in urma cu trei saptamani si ca a trebuit sa revina la spital pentru a repeta testele. El a facut aceste declaratii in cursul noptii de joi spre vineri, cu prilejul unei intalniri cu membrii Asociatiei absolventilor academiei militare din Malacanang, scrie Agerpres.

"Cineva l-a sfatuit pe medicul meu sa repete testele si sa ia niste mostre noi"
, a spus Duterte, gesticuland spre zona stomacului.

Presedintele a adaugat ca nu poate sa confirme inca rezultatele testelor, dar a facut aluzie la cancer.

"Asa ca situatia s-a inrautatit. Nu stiu cum stau acum din punct de vedere fizic, dar trebuie sa astept rezultatele testelor", a mai afirmat liderul filipinez.

"Dar va spun, daca este cancer asta este. Iar daca este in stadiul al treilea nu voi mai face tratament. Nu imi voi prelungi agonia in aceasta functie sau oriunde altundeva"
, a spus el.

Duterte a recunoscut ca a efectuat testele medicale in pofida faptului ca purtatorul sau de cuvant Harry Roque a negat joi cand a fost intrebat daca presedintele a mers la spital cu o zi inainte. Roque a spus ca presedintele pur si simplu a decis miercuri sa-si ia o zi libera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.