Un cutremur de amploare cu magnitudinea de 7,7 s-a produs vineri in largul insulei indoneziene Sulawesi, la cateva ore dupa ce un alt seism, de o intensitate mai mica, a avut loc in regiune. Miscarea telurica a fost urmata de declansarea unei alerte pentru tsunami, ridicata de autoritati la scurt timp, potrivit Reuters.

Agentia de meteorologie din Indonezia a emis o alerta de tsunami pentru locuitorii din provinciile situate in centrul si vestul Sulawesi, cerandu-le rezidentilor sa se refugieze in zonele mai inalte.

Serviciul de Prospectare Geologica al Statelor Unite (USGS) a revizuit magnitudinea celui de-al doilea seism la 7,5 dupa estimarea initiala de 7,7.

Primul cutremur produs vineri a provocat moartea unei persoane si a dus la ranirea altor zece, distrugand de asemenea cateva locuinte, potrivit autoritatilor.

O serie de cutremure care au avut loc in iulie si august au ucis aproape 500 de persoane aflate pe insula turistica Lombok, la cateva sute de kilometri sud-vest de Sulawesi, scrie Agerpres.

Indonezia, situata pe Inelul de Foc al Pacificului, este afectata in mod frecvent de seisme.

In 2004, un cutremur major produs in largul insulei Sumatra (nordul Indoneziei) a provocat un tsunami in Oceanul Indian care a facut 226.000 de victime din 13 tari, dintre care peste 120.000 in Indonezia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.