Capitala Thailandei ia in calcul aplicarea pedepsei cu inchisoarea in cazul persoanelor care hranesc porumbei in spatiile publice in incercarea de a elimina riscul de gripa aviara si de raspandire a altor boli, au anuntat miercuri autoritatile citate de Reuters.

Administratia metropolitana din Bangkok a initiat o campanie pentru prinderea porumbeilor si a anuntat impunerea unei interdictii privind hranirea acestora - persoanele care incalca dispozitia risca pana la trei luni de inchisoare ori amenda de 25.000 baht (770 de dolari americani) sau ambele pedepse in acelasi timp, informeaza Agerpres.

''Exista un risc la adresa oamenilor in zonele cu o concentratie mare de porumbei'', a declarat pentru Reuters Taweesak Lertprapan, viceguvernator al orasului Bangkok, in timp ce in jurul sau mai multi lucratori prindeau pasarile dintr-o piata publica.

Si alte orase din lume au impus interdictii similare, printre acestea numarandu-se destinatia preferata a turistilor din Italia, Venetia, unde hranirea porumbeilor este ilegala insa nu este pedepsita cu inchisoarea.

In Bangkok, porumbeii - de multe ori supranumiti ''sobolani cu aripi'' - pot fi intalniti deseori in zonele aglomerate precum templele, pietele si parcurile publice.

Potrivit lui Taweesak, printre riscurile la adresa sanatatii cauzate de porumbei se numara afectiunile respiratorii, meningita si gripa aviara.

''Cea mai eficienta solutie este stoparea hranirii lor'', a spus oficialul.

Premierul Prayuth Chan-ocha a dispus luna aceasta initierea unei campanii pentru reducerea numarului de porumbei in zonele populate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.