Cofondatorii Instagram, Kevin Systrom si Mike Krieger, si-au anuntat luni demisiile din functiile de director executiv si respectiv director tehnic din cadrul aplicatiei de photo-sharing detinute de Facebook Inc, oferind putine explicatii despre motivele care au stat la baza acestei decizii, potrivit Reuters.

Demisia acestora de la conducerea aplicatiei cu cea mai rapida crestere de venituri in cadrul Facebook survine la doar cateva luni dupa plecarea lui Jan Koum, cofondatorul serviciului de mesagerie detinut de Facebook, WhatsApp, si lasa fara dezvoltatori doua dintre cele mai importante servicii ale retelei de socializare, informeaza Agerpres.

Decizia survine intr-un moment in care Facebook se afla sub tirul criticilor pentru maniera in care asigura protectia datelor utilizatorilor. In acelasi timp, aplicatia trebuie sa se protejeze impotriva eforturilor politice de a raspandi informatii false si sa faca fata exodului utilizatorilor tineri care se indreapta catre alte platforme pentru a comunica cu familia si prietenii.

Systrom a scris luni intr-un articol de pe blog ca el si Krieger intentioneaza sa faca o pauza pentru a-si explora "din nou curiozitatea si creativitatea".

Anuntul celor doi a urmat mai multor disensiuni cu directorul Facebook, Mark Zuckerberg, pe tema directiei in care se va indrepta Instagram, scrie Bloomberg.

Intr-un comunicat, Zuckerberg i-a descris pe cofondatori ca doi "extraordinari coordonatori de produs".

"Am invatat multe lucrand impreuna cu ei in ultimii sase ani si mi-a facut o adevarata placere. Le doresc numai bine si astept cu nerabdare sa vad ce vor construi in continuare", a spus Zuckerberg.

Systrom si Krieger s-au intalnit prin intermediul Universitatsii Stanford si au lucrat separat in Silicon Valley inainte de a crea Instagram, in 2010.

Facebook a cumparat Instagram in 2012 pentru un miliard de dolari. Aplicatia de fotografie are peste un miliard de utilizatori activi lunar si s-a dezvoltat adaugand optiuni noi, precum serviciul de mesagerie si scurte videoclipuri.

Citeste si:
Andreea Tonciu a dat cărțile pe față. Își editează toate pozele de...
Andreea Tonciu a dat cărțile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.