Statele Unite vor accepta in anul fiscal 2019 maximum 30.000 de refugiati, a anuntat luni secretarul de stat Mike Pompeo, citat de Reuters. Plafonul pentru anul curent este de 45.000.

"Am propus stramutarea a 30.000 de refugiati conform noului plafon, precum si procesarea a peste 280.000 de solicitanti de azil", a declarat seful diplomatiei americane. "Aceste numere mari continua istoricul indelungat al Statelor Unite ca tara cea mai generoasa din lume in privinta imigratiei si asistentei pe baza de protectie", a afirmat el, potrivit Agerpres.

Reuters mentioneaza ca limita maxima a numarului de refugiati pentru anul fiscal 2018 este cea mai scazuta din 1980, cand a fost instituit programul actual pentru refugiati. SUA vor primi anul acesta doar aproximativ 22.000 de refugiati, circa jumatate din maximul posibil. Nu este clar daca Departamentul de Stat, care sustinuse mentinerea plafonului de 45.000, si-a modificat pozitia sau nu a reusit sa il convinga pe presedintele Donald Trump, mentioneaza agentia.

In campania electorala din 2016, Trump a promis restrangerea emigratiei, iar dupa ce a obtinut mandatul la Casa Alba, administratia sa a redus prin ordine executive si alte decizii numarul de refugiati acceptati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.