Un sofer a ranit usor doua persoane in noaptea de joi spre vineri la Nimes, in sudul Frantei, incercand sa loveasca pietoni, iar numarul victimelor putea sa fie mai mare daca masina nu s-ar fi oprit intr-o bariera de securitate, informeaza AFP, citand surse concordante.

Vineri, in jurul orei 01:00 (23:00 GMT joi), potrivit martorilor, un barbat de 32 de ani si-a indreptat in viteza masina in directia a 50 de persoane, clienti ai unui bar, care se aflau pe terasa din fata localului, scrie Agerpres.

Autoturismul sau, un Peugeot alb, si-a incheiat cursa intr-o bariera de securitate, instalata de autoritati inaintea unei mari sarbatori populare la Nimes legata de luptele cu tauri, care urmeaza sa inceapa vineri.

Mai multi martori la incident, chestionati de AFP, au spus ca l-au auzit pe soferul autoturismului strigand 'Allah akbar'. Dar el nu este cunoscut politiei pentru fapte de radicalizare, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Procurorul Republicii, Eric Maurel, s-a deplasat la fata locului si a explicat ulterior ca soferul a incercat sa fuga, dar a fost retinut si luat la bataie de multime.

Intr-o stare de 'relativa confuzie mentala' in timpul arestarii sale, el a fost spitalizat, a adaugat procurorul.

Autoritatile franceza au deschis in acest caz o ancheta pentru 'tentativa de omor', conform agentiei de presa citate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.