Guvernul Statelor Unite ale Americii nu comenteaza opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetateni americani, precizeaza purtatorul de cuvant al Ambasadei SUA la Bucuresti, Donald L. Caroll, cu referire la scrisoarea pe care Rudolph Giuliani a transmis-o recent presedintelui Klaus Iohannis si presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului.

"Va sugerez sa il contactati pe domnul Giuliani pentru comentarii cu privire la declaratiile prezentate ca fiind ale sale", se arata in raspunsul misiunii diplomatice la Bucuresti, transmis Agerpres.

Totodata, purtatorul de cuvant al Ambasadei SUA aminteste declaratia comuna a Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti si a principalilor parteneri europeni ai Romaniei, din 28 iunie, si, in context, subliniaza ca, "pana recent, Romania a demonstrat un progres considerabil in combaterea coruptiei si construirea unui stat de drept eficient".

"Ii incurajam pe romani sa continue pe aceasta cale"
, adauga purtatorul de cuvant.

De asemenea, oficialul american arata ca Ambasada SUA urmareste ''cu atentie schimbarile la codurile penal si de procedura penala. ''Ne mentinem ingrijorarea ca mai multe dintre ele pot impiedica cooperarea internationala in domeniul aplicarii legii si pot afecta negativ lupta impotriva unei serii de infractiuni", precizeaza misiunea diplomatica.

Totodata, este evidentiat aportul expertilor in aceasta problema.

"Incurajam toate partile implicate sa reexamineze raspunsul expertilor juridici romani precum Consiliul Superior al Magistraturii si al expertilor internationali cum sunt Grupul Statelor impotriva Coruptiei (GRECO) al Consiliului Europei si Comisia de la Venetia"
, se mai arata in raspunsul semnat de purtatorul de cuvant al Ambasadei SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.