Papa Francisc le-a recomandat duminica parintilor sa recurga la psihoterapie daca descopera la copiii lor inclinatii timpurii spre homosexualitate, la conferinta de presa sustinuta in avionul de intoarcere la Roma din vizita sa apostolica in Irlanda, relateaza agentia AFP.

Un jurnalist l-a intrebat pe papa ce le-ar recomanda acelor parinti care constata orientari homosexuale la copiii lor.

"Le-as spune in primul rand sa se roage, sa nu condamne, sa dialogheze, sa inteleaga si sa-i ofere un loc fiului sau fiicei lor", a raspuns papa Francisc. In acelasi timp, el a apreciat ca trebuie sa se tina seama de varsta persoanei.

"Cand se manifesta inca din copilarie, sunt multe lucruri de facut, precum discutia cu un psihoterapeut, pentru a vedea cum stau lucrurile. E altceva insa cand se manifesta la varsta de 20 de ani", a spus Suveranul pontif, potrivit Agerpres.

Asociatiile de aparare a drepturilor LGBT din Franta (lesbiene, gay, bisexuale si transsexuale) au denuntat luni afirmatiile "iresponsabile" ale papei, potrivit caruia parintii trebuie sa recurga la psihoterapeut, daca descopera de timpuriu inclinatii homosexuale la copiii lor.

"Condamnam aceste afirmatii care trimit la ideea ca homosexualitatea est o boala. Daca exista o boala, aceea este homofobia ancorata in societatea noastra care duce la persecutarea persoanelor LGBT', a declarat AFP, Clemence Zamora-Cruz, purtatoarea de cuvant a Inter-LGBT.

Aceste afirmatii sunt "socante", deoarece stigmatizeaza copiii, a spus ea, reamintind ca "studiile au demonstrat ca riscul de sinucidere este mai ridicat decat media in randul tinerilor LGBT".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.