Un cutremur cu magnitudinea de 6.0 pe Richter, evaluata de Serviciul de prospectare geologica al Statelor Unite (USGS), s-a produs duminica in vestul Iranului, iar agentia de presa iraniana Irna a publicat un bilant provizoriu de doi morti si 241 de raniti, relateaza AFP.

Cutremurul de pamant, survenit la o adancime relativ mica, a avut loc la 26 kilometri sud-vest de orasul Javanroud, din provincia Kermanshah, potrivit USGS.

Saeb Sharidari, seful departamentului de urgenta al Universitatii de stiinte medicale din Kermanshah, a declarat agentiei Irna ca seismul a provocat doi morti si 241 de raniti, dintre care doi sunt in stare grava.

Cele doua persoane decedate sunt o femeie insarcinata si un barbat in varsta de 70 ani care a suferit o criza cardiaca, informeaza Agerpres.

In bilantul precedent, guvernatorul provinciei, Houshang Bazvand, anuntase decesul unei persoane si cel putin 90 de raniti. Guvernatorul informase ca mai multe orase au ramas fara curent in urma cutremurului.

Potrivit responsabilului Crucii Rosii din provincia Kermanshah, Mohammad Reza Amirian, seismul a fost urmat de 21 de replici. El a precizat ca exista probleme privind apa potabila in urma avariilor produse in numeroase localitati.

Un centru de criza, insarcinat cu coordonarea ajutoarelor, a fost instalat in orasul Javanroud, iar spitalele si organizatiile caritabile au fost plasate in stare de alerta, potrivit guvernatorului Bazvand.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.