Procurorul-sef al DIICOT, Felix Banila, a anuntat vineri ca, in Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, au fost descoperite, pe data de 22 august, intr-un ansamblu de vehicule condus de un cetatean strain, cantitatile de 5 tone anhidrida acetica (precursor de heroina) si 20 kg de cocaina, cu o puritate de aproximativ 99%.
"In urma unui control de rutina, efectuat in data de 22 august de catre Politia de Frontiera in Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, asupra unui ansamblu de vehicule inmatriculat in strainatate, care era condus de un cetatean strain, au fost descoperite cantitatile de aproximativ 5 tone anhidrida acetica si 20 kg de cocaina, de o puritate de aproximativ 99%. Anhidrida acetica este un precursor de droguri si din cele 5 tone descoperite se poate obtine 1 tona de heroina. Ansamblul de vehicule urma sa tranziteze Romania. A fost retinut conducatorul auto, iar instanta a dispus arestarea pe o perioada de 30 de zile. (...) Este vorba de un ansamblu de vehicule de tip TIR. Anhidrida acetica era depozitata in recipiente de o tona, iar cocaina era ambalata in pungi de plastic", a declarat seful DIICOT.

Felix Banila a refuzat sa dea alte detalii despre ancheta.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.