Presedintele rus Vladimir Putin este gata sa se intalneasca cu liderul nord-coreean Kim Jong Un ''la o data apropiata'', a relatat miercuri agentia oficiala de presa nord-coreeana KCNA, in momentul cand Peninsula Coreea cunoaste o remarcabila detensionare, relateaza France Presse.

Putin i-a invitat deja pe Kim si pe presedintele sud-coreean Moon Jae-in la Forumul Economic al Estului programat intre 11 si 13 septembrie la Vladivostok. Nu se stie daca liderul nord-coreean a raspuns la invitatie.

Intr-un mesaj adresat lui Kim cu ocazia Zilei Nationale a Eliberarii, ce comemoreaza in Nord sfarsitul prezentei coloniale a Japoniei in 1945, presedintele rus a reiterat potrivit KCNA propunerea sa pentru un summit.

"Spun ca sunt gata sa va intalnesc la o data apropiata pentru a discuta chestiuni urgente legate de relatiile bilaterale si probleme importante in regiune", a declarat Putin intr-un mesaj difuzat de KCNA.

In mesaj nu este propusa o anumita data.

Putin isi exprima speranta de a dezvolta "cooperarea reciproca si, in special, realizarea proiectului tripartit", care ar implica si Seulul.

La randul sau, Kim a adresat de asemenea potrivit KCNA un mesaj presedintelui rus, mentionand "radacinile puternice" ale relatiilor lor bilaterale care isi au originea in lupta comuna impotriva Japoniei in timpul razboiului, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.