Intr-o declaratie acordata Die Welt, Vera Jourova, comisarul european pentru Justitie, s-a aratat ingrijorata de de modificarile aduse Legilor Justitiei in Romania.

"Proiectele de lege propuse de Parlament pun in pericol independenta judecatorilor si diminueaza puterile procurorilor. De asemenea, slabesc increderea publicului in Justitie", a mentionat Jourova, care este de parere ca "ar fi util daca Guvernul si-ar revizui din nou proictele referitoare la reforma justitiei".

De asemenea, a tinut sa mentioneze ca pentru moment nu este cazul sa se activeze Articolul 7 pentru nerespectarea statului de drept, precum s-a intamplat in cazul Poloniei.

"Este clar ca, incepand cu ianuarie, Romania nu va fi responsabila doar de propria tara dar si de intreaga Europa, detinand presedintia Consiliului UE. Trebuie sa aiba credibilitate, mai ales in domenii precum justitia.

Romania a progresat intre 2014 si 2017. Eram optimista ca s-ar putea ridica Mecanismul de Cooperare si Verificare pentru Romania. Acum, totusi, avem parte de o recidiva, acest lucru m-a surprins", a mai spus ea, potrivit ziare.com.

Citeste si: Die Welt relateaza despre protestele de la Bucuresti: Imagini sumbre dintr-o tara care va prezida statele UE din 2019


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.