Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, condamna violentele de vineri seara din Capitala, solicitand o ancheta, dupa ce printre persoanele agresate de fortele de ordine s-au numarat si jurnalisti austrieci.

"Condamnam cu fermitate violentele de la Bucuresti, in cursul carora au fost raniti multi demonstranti si jurnalisti. Asteptam clarificari. Ii doresc recuperare rapida cameramanului ORF care a fost ranit", a scris Sebastian Kurz pe Twitter.

ORF, postul public austriac a transmis o nota de protest dupa agresarea jurnalistilor in timpul protestelor de vineri seara din Piata Victoriei: "In cursul confruntarilor intre forte speciale ale politiei si demonstranti violenti, un cameraman ORF a fost batut, iar corespondentul ORF Ernst Gelegs abia a scapat de loviturile unui agent al fortelor de ordine care avea scut (...)".

Andreas Wrabetz, directorul general ORF, a calificat aceasta situatie drept "inacceptabila" pentru un stat membru al Uniunii Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.