Pentru consultarea drepturilor pasagerilor transportului aerian se recomanda persoanelor interesate sa acceseze link-ul https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_ro.htm si sa citeasca drepturile si conditiile inscrise in biletul de calatorie achizitionat.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Haga + 31703541580, + 31703228612 si +31703319980, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Regatul Tarilor de jos: +31651596107, se arata intr-un comunicat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://haga.mae.ro/, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (www.mae.ro/app_cs) care ofera informatii si sfaturi de calatorie.