Autorităţile din Indonezia au emis o avertizare de tsunami după ce un cutremur de 7 grade pe scara Richter s-a produs în insula Lombok din Indonezia, la o adâncime de 10 kilometri, relatează BBC şi Reuters.

Autoritatile au emis o alerta de tsunami si au recomandat populatiei sa se indeparteze de tarm.

Potrivit USGS, seismul de duminica s-a produs la o adancime de 10 km. Deocamdata nu au fost difuzate informatii despre posibile victime

"Va rugam sa va adapostiti in locuri mai inalte, sa ramaneti calmi si sa nu intrati in panica", a declarat la o televiziune locala directorul agentiei indoneziene de meteorologie, climatologie si geofizica, Dwikorita Karnawati, potrivit Agerpres.

Locuitorii din Mataram, principalul oras din Lombok, au descris o zguduitura puternica care i-a facut pe oameni sa se napusteasca in strada,

"Toata lumea a iesit imediat din case, toata lumea a intrat in panica", a declarat AFP Iman, locuitor din Mataram.

In urma cu o saptamana, un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade, inregistrat la o mai mica adancime, a provocat moartea a 17 persoane si a distrus sute de cladiri pe insula. Au avut loc de asemenea alunecari de teren care au luat prin suprindere sute de excursionisti pe versantii din insula.

In 2004, un tsunami a provocat un cutremur in adancul marii cu magnitudinea de 9,3 grade in largul insulei Sumatra (vestul Indoneziei), care a provocat 220.000 de morti in tarile riverane la Oceanul Indian, dintre care 168.000 in Indonezia.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.