Cel putin 88.000 de persoane au fost evacuate din orasul Shanghai si din imprejurimi si peste o suta de zboruri au fost anulate inainte de venirea taifunului Jongdari, care va aduce in urmatoarele ore precipitatii abundente in zona, relateaza vineri EFE.

Potrivit autoritatilor aviatice, pe aeroporturile din Shanghai, Hongqiao si Pudong, cel putin 151 de zboruri au fost suspendate, iar controlul traficului aerian a emis un avertisment de cod rosu de-a lungul diminetii, capacitatea de zbor si de aterizare aeroportuara urmand sa fie redusa cu 70 %.

Biroul Meteorologic din Shanghai decretase deja joi seara codul galben, al treilea ca gravitate in sistemul de alerta de patru niveluri. In districtele de coasta Jinshan, Chongming, Fengxian si Pudong s-a emis alerta portocalie (2).

Ying Yong, primarul orasului Shanghai, a precizat ca taifunul Jongdari ar putea provoca pagube mai mari decat taifunul Ampil, care a determinat in urma cu doua saptamani evacuarea a 220.000 de persoane, dar care a cauzat pagube minore, scrie Agerpres.

Comisia de Educatie din Shanghai a dispus ca scolile sa-si suspende toate activitatile desfasurate in aer liber si cursurile de vara si peste o suta de parcuri au fost inchise publicului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.