International3 August 201809:00

Lectura de un minut

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atentionare de calatorie pentru Republica Croatia.

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc in Republica Croatia ca prognozele meteorologice pentru perioada 2-6 august 2018 indica o crestere semnificativa a temperaturilor, fapt ce a determinat emiterea unui cod rosu de canicula pentru regiunile Knin, Rijeka, Split, Dubrovnik. De asemenea, a fost emis si un cod portocaliu pentru regiunea Zagreb.

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani ca exista posibilitatea cresterii timpilor de asteptare la punctele de trecere frontiera, precum si la punctele de taxare pentru circulatia pe autostrada. Pentru informatii actualizate, se recomanda consultarea paginilor de Internet ale Automobil Clubului Croat, Serviciului Croat de Meteorologie si Hidrologie, Companiei Nationale Croate de Cai Ferate, Autoritatii Portuare Croate si a Agentiei Croate de Aviatie Civila.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei in Republica Croatia: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii Romaniei la Zagreb: +38598414341", artata MAE.

Citeste si:
STB: Dilatarea șinelor de tramvai nu pune în pericol siguranța...
STB: Dilatarea șinelor de...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.