Organizatii ale societatii civile americane au lansat o actiune in justitie impotriva presedintelui Donald Trump si a administratiei sale, acuzandu-i ca au supus peste 1.000 de migranti ilegali unor conditii de detentie 'inumane' in California, relateaza AFP.

Incepand cu 8 iunie, numeroase persoane au fost inchise in centre de detentie federale 'incalcandu-se drepturilor lor constitutionale', se arata in plangerea depusa de mai multe entitati in numele detinutilor, intre care organizatia pentru apararea drepturilor civile ACLU si Prison Law Office, care ofera asistenta gratuita detinutilor din California, scrie Agerpres.

'Sunt inchisi in celule in cea mai mare parte a zilei si toata noaptea. Niciun membru al serviciilor de sanatate nu i-a examinat', se mai arata in document, care precizeaza ca 'acestora li se ofera doar produse alimentare inadecvate si, uneori, necomestibile cum ar fi lapte expirat sau sandwich-uri care contin doar felii de paine'.

Marti, mai multi oficiali ai administratiei americane - intre care si unul dintre sefii politiei de frontiera ICE - au fost chestionati intr-o audiere in Congres dupa aplicarea in primavara a politicii de 'toleranta zero' fata de imigratia ilegala.

In plangere se afirma ca imigrantii ilegali din California au fost supusi unor 'conditii de detentie riguroase care pot fi descrise in termeni rezonabili ca fiind punitive si inumane'.

In plus fata de Donald Trump, ministrul securitatii interne Kirstjen Nielsen, ministrul justitiei Jeff Sessions, precum si responsabili ai ICE si alte organisme sunt, de asemenea, vizati de actiuni in justitie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.