Presedintele italian Sergio Mattarella a condamnat in termeni duri joi impuscarea la Roma a unei fetite din Romania de etnie roma si a avertizat ca politicienii si presa trebuie sa combata raspandirea discursului instigator la ura si a prejudecatilor sau, in caz contrar, Italia ar putea deveni "Vestul Salbatic", relateaza vineri Xinhua.

Sergio Mattarella a facut referire la incidentul din 17 iulie cand un cetatean italian a impuscat cu o arma cu aer comprimat o fetita in varsta de 13 luni, aflata in bratele mamei, ranind-o grav, intr-un cartier de la periferia Romei.

"Italia nu se poate asemana cu Vestul Salbatic, unde un barbat cumpara o arma si trage cu ea de la balcon, ranind o fetita de un an, distrugandu-i sanatatea si viitorul. Este un act barbar si trebuie sa genereze indignare", a declarat Mattarella in cadrul unei conferinte de presa la Palatul prezidential Quirinal din Roma.

Presedintele italian a declarat ca este datoria politicienilor si a jurnalistilor sa lupte impotriva raspandirii urii si a prejudecatilor in randul populatiei, scrie Agerpres.

"Este de datoria celor din institutiile politice si a jurnalistilor sa nu se lase infectati de acest virus, ci sa lupte impotriva lui si sa-i faca pe toti cetatenii sa inteleaga consecintele grave pe care acesta le produce", a mai spus Mattarella.

"Este o datorie sa ne moderam limbajul", a adaugat el.

Ministerul roman al Afacerilor Externe a confirmat ca un minor roman a fost ranit prin impuscare la Roma, copilul aflandu-se in prezent sub supraveghere medicala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.