Un profesor nevazator de origine franceza a parcurs 140 de kilometri in sapte zile in Salar de Uyunin, cel mai mare desert de sare din lume, situat in Bolivia, cu ajutorul unui sistem de navigatie cu asistenta audio, a anuntat luni guvernul din La Paz.

"Alban Tessier, profesor nevazator, a incheiat luni marsul de 140 de kilometri in Salar de Uyuni (...) pentru a demonstra lumii ca limitarile fizice nu reprezinta obstacole in calea reusitei", a transmis Ministerul Culturii din Bolivia, citat de AFP.

Alban Tessier, in varsta de 41 de ani, originar din Nantes (vestul Frantei), a beneficiat de sustinere mediatica cu sprijinul autoritatilor boliviene care promoveaza Salar de Uyuni Desert, o minune naturala si una dintre principalele atractii turistice ale tarii, precizeaza sursa citata.

Profesorul cu deficiente de vedere s-a orientat in desert cu ajutorul unui sistem global de navigatie prin satelit (GPS) cu asistenta audio si a avut asupra sa un carucior in care a transportat strictul necesar. El a fost insotit de o echipa de asistenta care l-a urmat de la distanta.

Desertul Salar de Uyuni, unul dintre cele mai mari rezerve de litiu din lume, se intinde pe o suprafata de 10.582 kilometri patrati si este situat la 3.650 de metri altitudine, in departamentul Potosi, scrie Agerpres.

In aceasta zona, temperatura variaza intre -3 si 20 de grade Celsius, iar profesorul a trebuit sa indure "vantul si frigul", dar si ninsoarea care a cazut vineri si i-a afectat echipamentul electronic de orientare obligandu-l sa apeleze la dispozitivele de rezerva, a informat ministerul bolivian.

Inainte de plecarea sa, guvernul bolivian a anuntat ca Alban Tessier a venit "pentru a demonstra ca oamenii cu capacitati diferite sunt capabili de gesturi curajoase".

Profesorul sufera de retinopatie pigmentara, o boala genetica degenerativa a ochiului care evolueaza in cecitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.