Cel putin 24 de persoane au murit si peste 100 sunt ranite dupa ce doua incendii de padure au scapat de sub control in apropierea Atenei, scrie Guardian. Autoritatile au cerut luni oamenilor sa-si paraseasca locuintele dupa ce vantul puternic a intetit cele mai grave incendii din ultimul deceniu. Acestea au avut loc in doua zone din apropierea capitalei grecesti, distrugand numeroase proprietati si obligand autoritatile sa inchida principala autostrada ce merge spre vest, spre Corint.

UPDATE 17:30 - Cel putin 60 de oameni si-au pierdut viata si peste 150 au fost raniti in uriasele incendii de vegetatie izbucnite luni, la est si la vest de Atena, in Grecia.

UPDATE 13:47 - Peste 53 de oameni si-au pierdut viata si peste 150 au fost raniti in uriasele incendii de vegetatie izbucnite luni, la est si la vest de Atena, in Grecia, o tara unde ajung si multi romani in vacanta.


UPDATE 10:30
- Bilantul persoanelor decedate in urma incendiilor de padure din imprejurimile Atenei a urcat la 50 dupa ce au fost descoperite alte 26 de cadavre, au anuntat marti autoritatile, citate de agentia DPA.

Numarul persoanelor decedate a ajuns la 24, potrivit ultimelor informatii oferite de autoritati (Reuters).

Cele mai multe dintre victime au murit in casele sau in masinile lor in Mati, o localitate turistica aflata la 29 kilometri de Atena ce a fost devastata de flacarile ce s-au extins rapid luni dupa-amiaza, a declarat marti dimineata Dimitris Tzanakopoulos, purtator de cuvant al Guvernului.

El a spus ca 88 de adulti si 16 copii au fost raniti, 11 dintre ei grav. Cea mai tanara victima este un bebelus de 6 luni, care a murit din cauza intoxicarii cu fum.

Mati nu mai exista ca localitate. Am vazut cadavre, masini arse. Sunt norocoasa ca mai sunt in viata”, a declarat o femeie pentru televiziunea elena Skai TV.

Grecia a cerut ajutor pentru a lupta cu flacarile, spunand ca are nevoie de la partenerii din UE de echipamente pentru combaterea de la sol si din aer a incendiilor. Cipru si Spania s-au oferit sa ajute, informeaza Hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.