Cel putin 14 persoane au fost ranite vineri, dintre care doua grav, intr-un presupus atac cu cutitul intr-un autobuz din orasul Luebeck din nordul Germaniei, a anuntat cotidianul local Luebecker Nachrichten. Autorul atacului a fost retinut de politie, relateaza Reuters, AFP si dpa.

Un purtator de cuvant al politiei, Dierk Duerbook, a declarat pentru cotidianul Bild ca nimeni nu a fost ucis in atac. Politia nu a precizat numarul celor raniti si gravitatea ranilor suferite.

Un martor a relatat pentru Luebecker Nachrichten ca una din victime, un barbat, tocmai ii cedase locul unei femei in varsta cand atacatorul l-a injunghiat in piept.

Potrivit unui alt martor, atacatorul a aruncat brusc pe jos un rucsac, a scos o arma alba si a inceput sa loveasca la intamplare. Suspectul are circa 35 de ani, a mai indicat publicatia, potrivit Agerpres.

Politia din landul Schleswig-Holstein, unde se afla Luebeck, a transmis anterior pe Twitter ca in oras are loc o mobilizare importanta de forte de ordine.

"In Luebeck are loc o desfasurare majora a politiei. Analizam situatia si vom reveni cu noi informatii mai tarziu" - a scris politia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.