Presedintele american Donald Trump a declarat luni, la Helsinki, ca buna intelegere cu Rusia ar fi un "lucru bun, nu unul rau", el facand aceste afirmatii in deschiderea reuniunii la nivel inalt cu omologul sau rus Vladimir Putin.

''Cel mai important este ca exista o multime de lucruri bune despre care sa discutam'', a spus Trump, dupa ce a felicitat Rusia pentru gazduirea Cupei Mondiale de fotbal. Referindu-se la continutul discutiilor, presedintele SUA a evocat inclusiv ''China si prietenul nostru comun, presedintele Xi''.

''Cred cu adevarat ca lumea vrea sa vada ca ne intelegem. Suntem doua mari puteri nucleare. Detinem 90% din capacitatea nucleara si asta nu este un lucru bun, este un lucru rau'', a subliniat liderul de la Casa Alba. La randul sau, presedintele Putin a estimat ca a sosit timpul pentru o discutie legata de relatiile intre Washington si Moscova, potrivit jurnalul.ro.

Inainte de a sosi la locul intrevederii, palatul prezidential din Helsinki, Trump a apreciat ca vinovate de racirea glaciara a dialogului americano-rus sunt "prostia si stupiditatea" din trecut ale Washingtonului. ''Relatia noastra cu Rusia nu a fost NICIODATA mai rea din cauza numerosilor ani de prostie si stupiditate ale SUA si acum, de falsa vanatoare de vrajitoare!'', a scris Donald Trump pe Twitter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.