Scrisori ale celor 12 copii blocati de doua saptamani in pestera alaturi de antrenorul lor de fotbal in pestera inundata din Thailanda au fost trimise cu ajutorul scafandrilor, in timp ce peste o suta de foraje au fost realizate vertical, alternativa la extractia prin apa considerata riscanta, relateaza sambata AFP.

Antrenorul de fotbal si-a cerut iertare de la parinti: "Multumesc pentru sprijinul vostru moral. Cer iertare tuturor parintilor acestor copii", a scris tanarul in varsta de 25 de ani, Ekkapol Chantawong, potrivit Agerpres.

In paralel, autoritatile care vor sa evite o extractie prin apa a copiilor, au insistat asupra optiunii de a fi evacuati pe sus.

"Am efectuat peste o suta de foraje. Dar inca nu am localizat pozitia lor", a declarat sambata presei seful celulei de criza, Narongsak Osottanakorn. In interior, copii sunt in stare buna de sanatate, a asigurat el, in pofida zvonurilor privind o scadere a nivelului de oxigen.

Dupa publicarea celor doua clipuri, primul filmat cand au fost gasiti de scafandrii britanici luni seara si cel de-al doilea de marti, nicio imagine nu a mai fost publicata despre grupul refugiat pe un loc mai inaltat al pesterii pentru a se feri de apa, la distanta de peste 4 km de intrare.

Scrisorile trimise de copii familiilor lor sunt primele marturii publice transmise de marti.

"Nu va ingrijorati, mama si tata, sunt doua saptamani de cand am plecat, dar o sa ma intorc sa va ajut la magazin", scrie un baietel Ekkarat, semnand cu porecla sa de pe teren, Bew, si ai carui parintii au o bacanie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.