Un primar din Filipine, ce era un sustinator fervent al campaniei anti-drog de toleranta zero condusa de presedintele Rodrigo Duterte, a fost impuscat mortal de un lunetist in momentul in care acesta intona imnul national.

Supranumit "Duterte din Batangas" (provincie a Filipinelor), primarul orasului Tanauan, Antonio Halili, a primit un glont in piept, tras de un lunetist neidentificat, luni dimineata, la un eveniment care se desfasura in apropiere de capitala Manila, potrivit CNN.

Dupa ce Halili a cazut la pamant din cauza impuscaturii, in multimea adunata la eveniment s-a creat panica, iar garzile de corp ale primarului au deschis focul in directia de unde s-a auzit impuscatura.

Conform inspectorului-sef al politiei din provincia Batangas, Edward E. Caranza, lunetistul a folosit o pusca de calibru mare, o M-14 sau M-16.

Antonio Halili a fost declarat mort, la mai putin de o ora dupa ce a fost impuscat.

Potrivit unei surse din guvernul filipinez primarul primise anterior amenintari cu moartea din cauza agendei sale politice anti-drog, informeaza Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.