Frumusetea Turciei este de neegalat. Iar daca vrei sa te bucuri de un sejur all inclusive in Turcia alaturi de persoana iubita, afla ca aceasta tara iti va oferi amintiri de neuitat, fie ca alegi sa petreci o zi la plaja sau vizitand unul dintre micile satucuri ascunse printre marile obiective turistice. Ca sa te ajutam sa iti planuiesti cat mai bine vacanta, ti-am pregatit un articol cu cele mai frumoase destinatii din Turcia pentru un cuplu.

Cunda
Ascunsa de ochii curiosi ai maselor de turisti, Cunda este un satuc pitoresc aflat la marginea marii. Un loc micut si uitat de lume, Cunda va va vraji cu farmecul sau aparte, dar si cu stradutele inguste inconjurate de case vechi din piatra. Va spunem de pe acum ca in timpul plimbarilor voastre s-ar putea sa va intalniti si cu cateva oite iesite la pascut la umbra maslinilor. Iar la finalul zilei, va puteti bucura impreuna de o masa cu peste proaspat intr-unul dintre restaurantele micute de la marginea marii.

Artvin
Regiunea din zona Marii Negre este perfecta pentru cuplurile care cauta putina actiune si aventura. Indiferent de anotimp, peisajele idilice din Artvin va vor incanta si va vor indemna la o plimbare prin satucurile de la munte. Daca alegeti sa vizitati Artvin pe timp de vara, pregatiti-va sa fiti uimiti de pajistile acoperite cu vegetatie si flori salbatice.

Gökçeada
Chiar daca Gökçeada este una dintre cele mai mari insule ale Turciei, a ramas un loc relativ necunoscut, iar asta inseamna ca este destinatia perfecta pentru cuplurile dornice de romantism si liniste. Va veti bucura impreuna de o zi petrecuta pe plajele izolate, veti explora satucurile istorice si va veti potoli setea de adrenalina intr-o sesiune de windsurfing sau kitesurfing. Gökçeada e plina de astfel de centre sportive.

Mardin
O adevarata bijuterie istorica, vechiul oras Mardin este locul perfect pentru a explora trecutul Turciei alaturi de persoana iubita. Va veti caza la una dintre multele vile vechi din piatra (devenite astazi pensiuni turistice), va veti lasa vrajiti de mancarea locala (in special de vinul din Mardin) si va veti aventura pe stradutele pietruite ale orasului pentru a descopri ceva nou de fiecare data.

Citeste si:
Cele mai bune destinații pentru luna de miere în 2023
Cele mai bune destinații...

Cirali
Cirali este un alt orasel superb aflat la marginea marii. Linistit si liber, Cirali este locul perfect pentru orice cuplu care cauta sa se bucure in liniste de vacanta. Plajele sunt izolate si inconjurate de vegetatie, pensiunile sunt detinute de familii primitoare iar ruinele antice ale fostului Olympos va vor oferi ocazia perfecta de a explora trecutul.

Bozcaada
Bozcaada este cunoscut pentru plajele sale superbe si pentru vinurile de exceptie. Este un fost orasel pescaresc grecesc care inca se mandreste cu alei pietruite si casute colorate. Iar pe langa restaurantele cu mancare proaspata, Bozcaada va va fermeca si cu plajele sale salbatice si linistite, locuri perfecte pentru a admira un rasarit de soare alaturi de iubitul sau iubita ta.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.