Un blogger japonez, cunoscut sub numele Hagex, a fost asasinat, duminica, de un internaut cu care avusese o disputa online in urma unei conferinte pe tema ''certurilor pe internet'' si a gestionarii acestora, informeaza AFP.

Moartea lui Kenichiro Okamoto, angajat al unei societati din Tokyo specializata in securitatea online, cu cateva aparitii la televiziune, a fost premeditata, au indicat surse din politie citate de media locala.

Conform blogului sau, Okamoto (41 de ani) a sustinut duminica o conferinta la Fukuoka (sud-vest) pe tema ''certurilor pe internet'' in care dorea sa isi ''impartaseasca experienta cu privire la disputele online si la modul de raspuns la acestea".

El a fost gasit mort in baie, injunghiat de mai multe ori, potrivit presei japoneze.

Presupusul ucigas a fost arestat si si-ar fi recunoscut faptele justificandu-si gestul prin faptul ca il "detesta" pe blogger, conform postului de televiziune public NHK.

Internetul japonez este teatrul a numeroase dispute si hartuiri initiate de persoane care actioneaza de multe ori mascandu-si identitatea reala, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.