Un artist australian ingropat intr-un container sub o strada din capitala Tasmaniei, Hobart, in cadrul unei festival artistic care a avut loc pe insula, a fost scos dupa trei zile, informeaza DPA.

Peste 1.000 de oameni au infruntat temperaturile sub zero grade din Hobart duminica seara pentru a vedea cum Mike Parr, in varsta de 73 ani, iese din nou la suprafata, dupa ce a fost ingropat de viu trei zile, a indicat televiziunea australiana ABC.

In data de 14 iunie, Parr a fost ingropat intr-un container din otel creat special, cu ocazia festivalului anual Dark Mofo. Initiativa sa s-a dorit o luare de pozitie fata de trecutul colonial violent al Tasmaniei, soldat cu distrugerea aproape totala a populatiei aborigene a statului in secolul al XIX-lea.

Un buldozer si lanturi au fost folosite pentru a da la o parte portiunea de strada sub care fusese ingropat artistul, care a iesit la suprafata folosind o scara.

Parr nu a adresat niciun cuvant multimii venite sa asiste la eveniment si a parasit repede zona. Artistul urmeaza sa vorbeasca despre experienta sa in cadrul unei alocutiuni pe care o va tine marti la Universitatea din Tasmania.

Pe durata desfasurarii acestui inedit proiect artistic, in containerul in care se afla Parr a fost pompat oxigen, iar artistul nu a mancat, ingerand cantitati limitate de lichide.

Festivalul Dark Mofo este organizat de Muzeul de Arta Veche si Noua din Hobart si a mai gazduit proiecte artistice care au tinut prima pagina a ziarelor, aminteste DPA. In 2017, spre exemplu, festivalul a fost puternic criticat de grupurile pentru drepturile animalelor pentru un ritual de sacrificiu care a inclus o carcasa de taur insangerata.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.