Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, sambata, o avertizare Cod portocaliu de ploi torentiale, valabila pana duminica seara in patru judete din zona Moldovei, in timp ce pentru 24 de judete din Moldova, Transilvania si Muntenia a instituit un Cod galben de furtuni si vijelii. 

Potrivit meteorologilor, in perioada 16 iunie, ora 21:00 - 17 iunie, ora 21:00, in judetele Suceava, Botosani, Neamt si Iasi va ploua torential, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi pe arii extinse 40 litri/mp si local 60-70 litri/mp.

De asemenea, in perioada 16 iunie, ora 17:00 - 17 iunie, ora 21:00, in 24 de judete din Muntenia, Transilvania si Moldova, in unele total, iar in altele partial, va fi in vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferica accentuata si cantitati de apa insemnate.

Astfel, incepand din dupa-amiaza zilei de sambata (16 iunie) si pana in seara zilei de duminica (17 iunie) in cea mai mare parte a Moldovei, precum si in zonele de deal si de munte, temporar se vor semnala averse torentiale, vijelii, descarcari electrice si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40-50 l/mp.

Judetele care vor intra in totalitate sub incidenta Codului galben sunt: Maramures, Harghita, Bacau, Vaslui, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Brasov, Covasna, Alba, Hunedoara, Caras-Severin si Sibiu, iar partial vor fi afectate judetele: Bistrita-Nasaud, Mures, Cluj, Bihor, Arad, Timis, Mehedinti, Gorj si Valcea, relateaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.