Liderul nord-coreean Kim Jong Un a sosit, duminica, in Singapore, inaintea unui summit istoric cu presedintele Statelor Unite Donald Trump, a informat presa locala, transmite agentia dpa.

Kim a sosit pe aeroportul Changi din Singapore la bordul unui zbor Air China, care a aterizat la ora 14.38 (6.38 GMT), urmand sa fie condus apoi la hotelul St Regis, unde delegatia sa va fi cazata, a relatat Channel NewsAsia.

Nu a existat nicio inregistrare a sosirii liderului nord-coreean.

Trump urmeaza sa soseasca cateva ore mai tarziu din Quebec, unde a participat la summitul G7 impreuna cu alti lideri mondiali.

Summitul Trump-Kim, care va avea loc la hotelul Capella marti dimineata, va marca prima intalnire dintre liderul nord-coreean si un presedinte american in exercitiu.

Discutiile se vor concentra pe obtinerea unui acord privind denuclearizarea Coreii de Nord in schimbul relaxarii sanctiunilor economice si diplomatice.

Dupa sosire, cei doi lideri urmeaza sa se intalneasca separat cu premierul tarii gazda, a precizat Ministerul de Externe din Singapore, intr-un comunicat difuzat duminica.

Potrivit comunicatului, premierul Lee Hsien Loong se va intalni cu Kim duminica si cu Trump luni.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.