Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anuntat vineri ca se va intalni totusi cu liderul nord-coreean Kim Jong Un pe 12 iunie, in Singapore, transmite Reuters. Partea americana contramandase summitul saptamana trecuta.

Trump l-a primit vineri la Casa Alba pe generalul Kim Yong Chol, un inalt oficial de la Phenian, care i-a inmanat presedintelui american o scrisoare din partea conducatorului Coreei de Nord, Kim Jong Un.

La conferinta de presa de dupa eveniment, Trump si-a exprimat convingerea ca nord-coreenii doresc denuclearizarea. El a sustinut ca nu a deschis inca scrisoarea de la Kim si ca Washingtonul are pregatite sute de noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord, dar a convenit cu emisarul de la Phenian sa nu le implementeze imediat. Presedintele a declarat ca nu s-a discutat si despre drepturile omului sub actualul regim nord-coreean si ca transformarea este posibila cu Kim Jong Un la conducere, scrie Agerpres.

Un emisar nord-coreean i-a inmanat direct lui Donald Trump o scrisoare de la Kim Jong Un

Un oficial nord-coreean de rang inalt a fost primit vineri la Casa Alba de presedintele Donald Trump, caruia i-a inmanat o scrisoare de la Kim Jong Un, relateaza Reuters.

Emisarul de la Phenian, generalul Kim Yong Chol, este considerat unul din cei mai apropiati asistenti ai lui Kim Jong Un, se afla pe lista neagra a Statelor Unite, inainte de negocierile privind un summit americano-nord-coreean; vineri, el a fost primit de presedintele Trump chiar in Biroul Oval. El este oficialul cu rangul cel ai inalt din Coreea de Nord care poarta discutii la Casa Alba dupa anul 2000, cand un eveniment similar a avut loc in timpul presedintiei lui Bill Clinton.

Joi, trimisul special al lui Kim Jong Un s-a intalnit, la New York, cu secretarul de stat american, Mike Pompeo, care a afirmat ca dialogul sau cu echipa nord-coreeana a fost substantial. "Am vorbit despre prioritatile noastre pentru eventualul summit intre liderii nostri", a mentionat Pompeo intr-o postare pe Twitter, in finalul intalnirii.

Citeste si:
Dana Roba, întâlnire de coșmar cu Daniel Balaciu în instanță: „Îmi...
Dana Roba, întâlnire de...

Kim Yong Chol s-a ridicat de la nivelul de bodyguard al lui Kim Jong Il - fostul lider de la Phenian, tatal lui Kim Jong Un - pana la una din cele mai influente pozitii in structurile militare nord-coreene. Functia sa a fost dealtfel si motivul includerii sale pe lista neagra de la Washington, arata Reuters.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.